1. Home
 2. Home

Lärarledda
online-kurser
för programmerare

En lärarledd online-kurs innebär att du ansluter över internet och träffar vår lärare och andra deltagare via din dator. Du kan när som helst prata och ställa frågor till läraren, precis som om ni satt i samma rum.

Online course in action Vad är då skillnaden mot andra former av online utbildning? Jo, precis som i ett vanligt klassrum så deltar du i undervisningen i real-tid och kan ställa frågor, interagera med övriga deltagare, samt få hjälp av läraren. Enda skillnaden, mot att vara i ett och samma klassrum är att alla deltagare inklusive läraren själv deltar på distans, via sin dator. Det är med andra ord en stor skillnad mot så kallad buteljerad online undervisning, där en video inspelning kan ha gjorts för flera år sedan och inte uppdaterats sedan dess. Hos Ribomation, deltar du alltid live och får dig till del aktuella kunskaper. Vi uppdaterar alltid en kurs innan den startar för att säkerställa att innehållet är up-to-date och relevant.

Läs mer om hur våra online-kurser fungerar

Våra Tre Kursformer

Online

Du deltar via internet. Du kan anmäla dig till ett viss kursdatum, eller kontakta oss för ett datum som passar bättre.

Företagsinternt

Vi kommer till er och håller kursen i era lokaler. Alternativt, att vi genomför den online. Du kontaktar oss om dina önskemål och vi kommer överens om upplägg och datum.

Klassrum

Du anmäler dig till ett visst kursdatum och kommer till oss där du deltar i kursen i våra lokaler, vilka ligger centralt i Stockholm.

Jens Riboe, CEO Ribomation
Jens Riboe, VD

Jag har programmerat sedan början på 1980-talet i en stor mängd olika programspråk och på olika plattformar. Denna erfarenhetsbank är den centrala komponenten i våra kurser. Något som gör att våra kunder återkommer år efter år för nya och fördjupade kunskaper.

Aktuella Kurser

Här exponerar vi några av våra kurser och deras aktulla kursdatum.

JavaScript Programming
3 dagar

JavaScript (JS) är helt klart det primära programspråket för applikationsutveckling. Det finns flera bidragade faktorer, såsom att JS finns på både klient-sidan (webbläsaren) och server-sidan (Node.js). Men också att språket har evolverat till ett fullgott sådant under det senaste decenniumet.

I denna kurs fokuserar vi på de moderna aspekterna av JavaScript och hur du kan ta vara på den mångfald av alterantiv som finns. Du får också lära dig att använda transpilers som Babel och bundlers som P…

Närliggande kursdatum
 • 23 november 2020 Online
 • 14 december 2020 Online
 • 14 december 2020 Stockholm
Läs mer om kursen här

Node.js
2 dagar

NodeJS har på mindre än ett decenium fullständigt ändrat perceptionen av JavaScript och vad det kan användas för. Plattformen har klart kommit att starkt utmana Java som applikations utvecklings platform.

Ett vanligt begrepp är full-stack development , som innebär användning av JS på browser-client sidan i form av SPA ramverk som Angular, användning av JS på server sidan i form av ExpressJS REST web services servrar och använding av JS/JSON i databasen i form av MongoDB med flera….

Närliggande kursdatum
 • 26 november 2020 Online
 • 26 november 2020 Stockholm
 • 14 december 2020 Online
Läs mer om kursen här

Google Firebase
2 dagar

När man första gången stiftar bekantskap med Firebase real-time database, tror man att det är för bra för att vara sant.

Om du har erfarenhet av att bygga back-end system där data ska synkroniseras i realtid mellan många aktiva deltagare på olika klienter såsom modern webbapp, mobile hybrid-app, Android/iPhone mobile-app, så vet du hur komplicerat detta är och hur mycket tekniskt arbete som krävs. Jämför detta då med Firebase real-time DB, där du är igång och synkar klienter på en förmiddag!

D…

Närliggande kursdatum
 • 26 november 2020 Online
 • 26 november 2020 Stockholm
 • 14 december 2020 Online
Läs mer om kursen här

Angular Grundkurs
4 dagar

Angular har på kort tid blivit industri-standard för att bygga moderna webbapplikationer baserade på principen om single-page application (SPA). Detta innebär att browsern laddar en enstaka HTML fil, som i sin tur laddar JavaScript kod och CSS style-sheets. Alla logiska webbsidor byggs upp av JS funktioner, HTML template snippets och renderas med CSS stylesheets.

Denna kurs lär dig allt du behöver veta för att snabbt komma igång och bygga moderna webbapplikationer med hjälp av Angular.

Denna k…

Närliggande kursdatum
 • 16 november 2020 Online
 • 16 november 2020 Stockholm
Läs mer om kursen här