1. Home
 2. Home

Lärarledda
online-kurser
för programmerare

En lärarledd online-kurs innebär att du ansluter över internet och träffar vår lärare och andra deltagare via din dator. Du kan när som helst prata och ställa frågor till läraren, precis som om ni satt i samma rum.

Online course in action Vad är då skillnaden mot andra former av online utbildning? Jo, precis som i ett vanligt klassrum så deltar du i undervisningen i real-tid och kan ställa frågor, interagera med övriga deltagare, samt få hjälp av läraren. Enda skillnaden, mot att vara i ett och samma klassrum är att alla deltagare inklusive läraren själv deltar på distans, via sin dator. Det är med andra ord en stor skillnad mot så kallad buteljerad online undervisning, där en video inspelning kan ha gjorts för flera år sedan och inte uppdaterats sedan dess. Hos Ribomation, deltar du alltid live och får dig till del aktuella kunskaper. Vi uppdaterar alltid en kurs innan den startar för att säkerställa att innehållet är up-to-date och relevant.

Läs mer om hur våra online-kurser fungerar

Våra Tre Kursformer

Online

Du deltar via internet. Du kan anmäla dig till ett viss kursdatum, eller kontakta oss för ett datum som passar bättre.

Företagsinternt

Vi kommer till er och håller kursen i era lokaler. Alternativt, att vi genomför den online. Du kontaktar oss om dina önskemål och vi kommer överens om upplägg och datum.

Klassrum

Du anmäler dig till ett visst kursdatum och kommer till oss där du deltar i kursen i våra lokaler, vilka ligger centralt i Stockholm.

Jens Riboe, CEO Ribomation
Jens Riboe, VD

Jag har programmerat sedan början på 1980-talet i en stor mängd olika programspråk och på olika plattformar. Denna erfarenhetsbank är den centrala komponenten i våra kurser. Något som gör att våra kunder återkommer år efter år för nya och fördjupade kunskaper.

Aktuella Kurser

Här exponerar vi några av våra kurser och deras aktulla kursdatum.

Design Mönster
2 dagar

Designmönster är beskrivningar av väl beprövade lösningar av typiska programmeringsproblem och ingår som en självklar komponent i varje professionell programutvecklares arsenal.

Trots att det gått två och ett halvt decenium sedan GOF-boken utgavs är den fortfarande en källa till fruktbärande diskussioner och solida lösningar. Emellertid har också design-metodiken evolverat och med moderna programspråk, vilka har stöd för lambda/closures så programmerar vi också något annorlunda än då.

Den här …

Närliggande kursdatum
 • 24 februari 2021 Online
 • 22 mars 2021 Online
 • 19 april 2021 Online
Läs mer om kursen här

CMake
2 dagar

CMake har seglat upp som det mest populära byggnations-verktyget för C/C++ applikationer och bibliotek. Skälet är att CMake egentligen är en generator för byggnations-verktyg såsom Make, Ninja, MSVSC++, Xcode med flera, vilket skapar flexibilitet avseende både verktyg och editorer.

Den här kursen fokuserar på att du snabbt ska komma igång med att skapa och arbeta i CMake baserade C/C++ projekt….

Närliggande kursdatum
 • 22 februari 2021 Online
 • 8 mars 2021 Online
 • 22 mars 2021 Online
Läs mer om kursen här

Angular Grundkurs
4 dagar

Angular har på kort tid blivit industri-standard för att bygga moderna webbapplikationer baserade på principen om single-page application (SPA). Detta innebär att browsern laddar en enstaka HTML fil, som i sin tur laddar JavaScript kod och CSS style-sheets. Alla logiska webbsidor byggs upp av JS funktioner, HTML template snippets och renderas med CSS stylesheets.

Denna kurs lär dig allt du behöver veta för att snabbt komma igång och bygga moderna webbapplikationer med hjälp av Angular.

Denna k…

Närliggande kursdatum
 • 1 mars 2021 Online
 • 15 mars 2021 Online
 • 12 april 2021 Online
Läs mer om kursen här

Linux systemprogrammering i C++
3 dagar

Hur omvandlar man en signal till en exception? Hur skapar man en process och fyller den med ny programkod. Vilka olika sätt att kommunicera mellan processer finns det? Hur fixar man memory-mapped I/O?

Dessa och en lång rad andra frågeställningar besvarar vi i denna mycket uppskattade kurs….

Närliggande kursdatum
 • 22 mars 2021 Online
 • 19 april 2021 Online
 • 26 april 2021 Online
Läs mer om kursen här