1. Home
 2. Home

Lärarledda
online-kurser
för programmerare

En lärarledd online-kurs innebär att du ansluter över internet och träffar vår lärare och andra deltagare via din dator. Du kan när som helst prata och ställa frågor till läraren, precis som om ni satt i samma rum.

Online course in action Vad är då skillnaden mot andra former av online utbildning? Jo, precis som i ett vanligt klassrum så deltar du i undervisningen i real-tid och kan ställa frågor, interagera med övriga deltagare, samt få hjälp av läraren. Enda skillnaden, mot att vara i ett och samma klassrum är att alla deltagare inklusive läraren själv deltar på distans, via sin dator. Det är med andra ord en stor skillnad mot så kallad buteljerad online undervisning, där en video inspelning kan ha gjorts för flera år sedan och inte uppdaterats sedan dess. Hos Ribomation, deltar du alltid live och får dig till del aktuella kunskaper. Vi uppdaterar alltid en kurs innan den startar för att säkerställa att innehållet är up-to-date och relevant.

Läs mer om hur våra online-kurser fungerar

Våra Tre Kursformer

Online

Du deltar via internet. Du kan anmäla dig till ett viss kursdatum, eller kontakta oss för ett datum som passar bättre.

Företagsinternt

Vi kommer till er och håller kursen i era lokaler. Alternativt, att vi genomför den online. Du kontaktar oss om dina önskemål och vi kommer överens om upplägg och datum.

Klassrum

Du anmäler dig till ett visst kursdatum och kommer till oss där du deltar i kursen i våra lokaler, vilka ligger centralt i Stockholm.

Jens Riboe, CEO Ribomation
Jens Riboe, VD

Jag har programmerat sedan början på 1980-talet i en stor mängd olika programspråk och på olika plattformar. Denna erfarenhetsbank är den centrala komponenten i våra kurser. Något som gör att våra kunder återkommer år efter år för nya och fördjupade kunskaper.

Aktuella Kurser

Här exponerar vi några av våra kurser och deras aktulla kursdatum.

C++ för minnesbegränsade system
4 dagar

Den kursen går på djupet om hur man på olika sätt optimerar och hanterar system som av olika skäl är minnesbegränsade. Det kan vara inbyggda system eller transaktionsintensiva system. Kort sagt, programmering av system där minneshanteringen kräver en alldeles speciell form av omsorg.

Du får lära dig om hur man designar system som inte använder sig av system heapen. Hur man bygger fler-trådade system med effektiv minneshantering. Hur man bygger system av processer med delat minne. Hur man fångar…

Närliggande kursdatum
 • 24 maj 2020 Online
 • 1 juni 2020 Online
 • 14 juni 2020 Online
Läs mer om kursen här

Java Programmering
5 dagar

Java är det största applikationsutvecklingsspråket och har utvecklats på ett imponerande sätt under de två årtionden det har funnits. Denna kurs ger dig grunderna i språket och delar av det enorma standardbiblioteket, så att du snabbt kan komma igång efter kursen med t.ex. programutveckling på server-sidan. …

Närliggande kursdatum
 • 24 maj 2020 Online
 • 7 juni 2020 Online
 • 21 juni 2020 Online
Läs mer om kursen här

Node.js
2 dagar

NodeJS har på mindre än ett decenium fullständigt ändrat perceptionen av JavaScript och vad det kan användas för. Plattformen har klart kommit att starkt utmana Java som applikations utvecklings platform.

Ett vanligt begrepp är full-stack development , som innebär användning av JS på browser-client sidan i form av SPA ramverk som Angular, användning av JS på server sidan i form av ExpressJS REST web services servrar och använding av JS/JSON i databasen i form av MongoDB med flera….

Närliggande kursdatum
 • 18 maj 2020 Online
Läs mer om kursen här

CSS/HTML för Programmerare
4 dagar

Har du upplevt att du bara skulle göra en liten förändring i en CSS regel och hela webbsidas utseende förvandlades till något som mer liknade en kubistmålning? Har du tänkt tanken att CSS snarar är besläktat med alkemi än programmering?

Kanske du inte ens känner igen dig i frågeställningarna ovan. Hursomhelst, så är detta en kurs ger dig en solid grund i CSS & HTML, med ett stänk av JavaScript.

Du får lära dig allt du behöver veta om CSS & HTML för att förstå hur CSS regler ska utformas och hu…

Närliggande kursdatum
 • 24 maj 2020 Online
 • 14 juni 2020 Online
 • 21 juni 2020 Online
Läs mer om kursen här